Josep Bou rei Felip VI

El regidor i líder del PP a Barcelona, Josep Bou, ha demanat a l’alcaldessa, Ada Colau, que col·loqui una imatge del rei Felip VI a la Sala del Plens de l’Ajuntament en compliment del Reial Decret 2568/1986 del Reglament d’Entitats Locals. “Colau no pot seguir menyspreant ni el rei ni l’Estat, és una qüestió de respecte institucional”, ha dit Bou en un comunicat.

El juliol del 2015, l’aleshores acabat d’estrenar govern de Colau, va retirar el bust de Joan Carles I de la Sala de Plens al·legant que ja no era cap d’Estat. L’endemà, en una sessió plenària controvertida, els regidors del PP liderats per Alberto Fernández Díaz van posar de forma simbòlica un retrat de Felip VI al lloc on hi havia el bust del seu pare. Precisament, aquest dimecres, Bou s’ha fet una foto amb un retrat molt similar a aquell.

El 2018, una sentència del jutjat número 3 de Barcelona va obligar l’Ajuntament a col·locar un retrat del rei Felip VI en un lloc “preferent i d’honor” a la sala després d’un recurs de la Delegació del Govern espanyol. L’Ajuntament, però, va presentar un recurs contra la sentència. En el mandat anterior es va modificar el reglament municipal i es va acordar que és el Ple qui ha de decidir els símbols de la sala.

“Una figura clau per Catalunya”

En un comunicat, Josep Bou apunta que Felip VI és “una figura clau per Catalunya” i que ho va demostrar, assegura, en el discurs sobre Catalunya el 3 d’octubre del 2017 o quan va donar suport a Barcelona per l’atemptat de la Rambla. El líder del PP diu que ha col·locat al seu despatx una imatge del rei.