La regidora de Ciutadans María Luz Guilarte ha qualificat de “molt greus” les acusacions amb què Manuel Valls ha justificat la ruptura de la coalició formada amb Ciutadans (Cs) i Barcelona pel Canvi. Ho ha dit aquest dimecres en una entrevista al programa ‘bàsics‘, després que l’exprimer ministre francès hagi carregat contra la formació taronja, a la qual ha titllat de “sectària” i d’haver-se “equivocat en l’estratègia de com pitjor, millor”.

De fet, Guilarte, que serà la portaveu del grup municipal del partit taronja durant aquest mandat, ha explicat el motiu concret pel qual, ha dit, han “trencat amb Valls“: “Acusar el partit que des del 2005 ha estat al capdavant de la lluita contra l’independentisme és molt greu”, ha dit, i ha puntualitzat que Valls “va prendre una decisió unilateral en nom dels sis regidors“.

“Donem per fet que Corbacho estarà amb nosaltres”

Un d’aquests sis regidors és Celestino Corbacho, incorporat per Manuel Valls a la candidatura com a independent. En aquest sentit, sobre la marxa de Corbacho de BCN pel Canvi per incorporar-se a Ciutadans, Guilarte ha dit que “no hi ha problema si hi ha debat i es discuteixen les coses”, tot i que confia que hi hagi unanimitat de vot en els plenaris. A més, la nova portaveu de Cs ha detallat que “Corbacho comparteix molts dels nostres postulats“, una circumstància que l’ha dut a reflexionar sobre el fet que “donem per fet que [Corbacho] estarà amb nosaltres“.

La regidora taronja ha explicat que Corbacho “serà molt útil allà on les seves tasques s’adaptin a la seva experiència”, que ha concretat, “és l’àmbit municipal”, ja que a banda d’alcalde de l’Hospitalet de Llobregat, també va ser president de la Diputació de Barcelona.

“La solució menys dolenta era Collboni”

Per Guilarte, “Maragall i Colau són dues cares de la mateixa moneda” i, per això, des de Ciutadans no es va preveure la possibilitat d’investir els candidats d’ERC i BComú en el ple d’investidura.

Per contra, la formació taronja apostava per forjar una entesa entre BComú, PSC, BCN pel canvi – Cs i PP amb Jaume Collboni com a alcalde, “l’opció menys dolenta per a Barcelona”, segons Guilarte. Aquest pacte, però, requeria una “valentia i coherència” que els socialistes no van tenir, tal com ha afirmat la regidora de Cs, que ho ha atribuït a una “estratègia del PSOE en àmbit nacional”.