Mig any després de l’accident, la Guàrdia Urbana ha pogut identificar el vehicle i el conductor que la nit de Cap d’Any va atropellar un noi a l’avinguda Diagonal i va fugir. En una compareixença a l’Ajuntament el sotsinspector de la Guàrdia Urbana, David Vázquez, ha confirmat que es tracta d’un jove de nacionalitat francesa i que anava acompanyat de tres persones més dins el vehicle, un Audi A3 de color fosc. Vázquez ha afegit que el jutjat que s’ha fet càrrec de la investigació ja ha demanat a les autoritats franceses la citació del conductor en qualitat d’investigat per tres delictes: lesions greus, conducció temerària i omissió del deure de socors. El cotxe va abandonar Catalunya poques hores després dels fets.

El recorregut del vehicle

La Guàrdia Urbana ha justificat el temps dedicat a la investigació perquè ha calgut fer una reconstrucció minuciosa d’uns “fets delictius al llarg de 400 metres” a partir de testimonis que només havien vist una petita part de tot el que va succeir aquella nit. Les imatges captades per diverses càmeres de seguretat des del punt de l’accident han permès detallar el recorregut del cotxe que va envestir el noi. El conductor va arrossegar la víctima al llarg de 22 metres sobre el capó del cotxe, es va aturar, va fer marxa enrere per sortir d’allà, es va redirigir primer per la mateixa avinguda Diagonal i tot seguit va girar cap a la rambla de Catalunya. Un cop allà, el cotxe va circular pel tronc central a més de 50 km/h fins a la cruïlla del carrer de Rosselló: “L’ànim d’aquella persona era abandonar al més aviat possible el lloc dels fets”, ha narrat Vázquez.

Testimoni clau en un hotel a Olèrdola

La policia ha explicat que en la investigació hi han col·laborat en tot moment tant els cossos policials de les poblacions veïnes com la ciutadania, gràcies a la crida que es va fer a través de les xarxes socials. De fet, dies després de l’accident es va rebre un avís des d’un hotel d’Olèrdola, a l’Alt Penedès, des d’on una clienta va alertar que havia vist un cotxe amb signes clars d’haver rebut un impacte fort, “compatibles amb els d’un atropellament”. La policia va analitzar les imatges d’aquest vehicle i va constatar que el dia abans de l’accident aquest cotxe havia entrat a l’aparcament de l’hotel en perfectes condicions. L’anàlisi d’aquestes imatges i de les que van captar les càmeres tant del punt de l’accident com dels peatges per on va circular posteriorment van permetre constatar que en tots els casos apareixia la mateixa persona al volant i que aquesta persona era la propietària del vehicle.

El jove atropellat va quedar ferit de gravetat. De fet, va estar ingressat pràcticament dos mesos a l’Hospital Clínic en estat greu i amb pronòstic reservat. A finals de febrer, va rebre l’alta mèdica. La policia ha confirmat que el ferit evoluciona favorablement i que està “en fase de recuperació”.