Foto: Premsa La Moncloa

(Redacció/Agències) El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha difós aquesta tarda una carta en què anuncia que, arran de l’obertura de diligències judicials contra la seva dona, decideix cancel·lar tota la seva agenda per “reflexionar” si vol seguir al càrrec. “Val la pena tot això? Sincerament, no ho sé”, afirma en una missiva en què avança també que compareixerà dilluns per explicar-se.

“M’urgeix respondre’m a la pregunta de si val la pena, malgrat el fang en què la dreta i la ultradreta pretenen convertir la política. Si he de continuar al capdavant del Govern o renunciar a aquest alt honor. Tot i la caricatura que la dreta i la ultradreta política i mediàtica han intentat fer de mi, mai he tingut aferrament al càrrec“, afirma el líder del PSOE. L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha estat dels primers a mostrar suport a Sánchez a través de la plataforma X.

“Assetjament per terra, mar i aire”

Segons explica Pedro Sánchez en l’escrit, el sindicat Manos Limpias ha denunciat la seva dona, Begoña Gómez, per “suposats delictes de tràfic d’influències i corrupció als negocis”. Això explica que no és un fet aïllat, sinó que el líder del Partit Popular (PP), Alberto Núñez Feijóo, i el líder de Vox, Santiago Abascal, fa temps que alimenten aquestes informacions falses. De fet, detalla que Feijóo va portar el cas a l’Oficina de Conflicte d’Interessos demanant entre cinc i 10 anys d’inhabilitació per a ell.

“Es tracta d’una operació d’assetjament per terra, mar i aire, per intentar fer-me defallir en l’àmbit polític i en el personal atacant la meva esposa”, afirma. “Soc conscient que denuncien la Begoña no perquè hagi fet res d’il·legal, ells saben que no hi ha cas, sinó per ser la meva dona”.

És per això que el president del Govern espanyol ha optat per parar per reflexionar si val la pena continuar en el càrrec davant aquesta situació, que, sentencia, ve donada perquè els seus contrincants polítics no accepten el resultat de les urnes del 23 de juliol del 2023. “Aquest atac no té precedents, és tan greu i tan bast que necessito parar i reflexionar amb la meva esposa”.