“Ara mateix estem en el ‘no'”, ha afirmat Alfred Bosch, que ha afegit no obstant que “parlant i negociant podem avançar”. El líder municipal d’ERC ha explicat que han parlat amb l’equip d’Ada Colau i també amb el grup Demòcrata de Trias “perquè ells també puguin entrar en l’equació”. De fet, només amb l’abstenció d’ERC, l’alcaldessa no en té prou per aprovar els comptes. Li faria falta la del PDeCAT i també la del PSC. Precisament, aquest dilluns a la tarda Colau es va reunir amb el socialista Jaume Collboni.

Bosch ha demanat al govern municipal que acceptin bona part de les 63 al·legacions que ERC va presentar als comptes, entre les quals hi ha una modificació de la tarifació social de les escoles bressol per contrarestar “la pujada notable” a les classes mitjanes, inversions als districtes i ajudes per a les assegurances dels esportistes joves federats. El dirigent d’ERC ha deslligat les converses pel pressupost de la negociació per formar la Mesa del Parlament.

Fonts municipals han explicat a betevé que les perspectives d’acord són bones després dels primers contactes amb els grups i que no hi ha esculls insalvables. La resposta a les al·legacions de l’oposició es farà en una comissió extraordinària d’economia, aquest divendres. La votació definitiva, però, serà la del plenari del 26 de gener, amb la qual cosa els grups poden reservar el sentit del vot fins a la setmana que ve.