Colau no en tindria prou amb l’abstenció del PDeCAT per aprovar el pressupost. Igual que va passar en l’aprovació inicial, li faria falta l’abstenció també del regidor no adscrit, ERC i el PSC. Els socialistes ja van anunciar aquest diumenge que no votaran favorablement als comptes. El pressupost es discutirà en una comissió extraordinària d’Economia que molt previsiblement es farà aquest divendres com a debat previ al plenari del 26 de gener.

Sònia Recasens ha descartat que el PDeCAT doni un sí als comptes i ha avisat l’equip de Colau que “el grau de confiança està molt lluny” i que hi ha declaracions de l’alcaldessa que “no hem perdonat”, amb relació al que va dir sobre els polítics empresonats. La regidora del grup Demòcrata ha dit que té la sensació que el govern Colau estava abocat a la qüestió de confiança per aprovar els comptes i que, si passa això, es confirmarà “una alcaldessa aïllada i incapacitada per trobar consensos”.

Colau: “L’acord és perfectament possible”

L’alcaldessa ha anunciat aquest dilluns que ella també parlarà en els propers dies amb els grups municipals per explorar un acord pressupostari que veu “perfectament possible”. “Només cal voluntat per part de tots”, ha dit Colau, que creu que la sentència del cas Palau no dificulta un acord amb el PDeCAT. L’alcaldessa ha reiterat que el govern té “les bases d’un bon pressupost” que prioritza la inversió social i la promoció econòmica.