Quan se li ha preguntat directament si demana que Carles Puigdemont no es postuli com a president de la Generalitat, l’alcaldessa ha dit que no li correspon a ella “resoldre quin ha de ser el destí de Puigdemont” per la situació “complexa” que viu la política catalana. Tot i això, ha reiterat que els màxims dirigents de CDC que avui continuen en actiu al PDeCAT, entre els quals el propi Puigdemont, han de donar explicacions sense dilacions i “demanar disculpes a la ciutadania”.

L’alcaldessa ha qualificat de molt greu que la sentència del cas Millet hagi provat el finançament il·legal de CDC. “Durant anys, Convergència ha governat, enganyat i estafat els catalans”, ha sentenciat. El tinent d’alcalde Jaume Asens ha dit que més enllà de la implicació de l’extresorer de CDC Daniel Osácar, “cal que el partit doni la cara”. “Si el cas Palau és la Gürtel de CDC, si Osácar és el Bárcenas de CDC, ens falta saber qui és M. Rajoy”, ha afirmat Asens.

En una roda de premsa, la portaveu adjunta del PDeCAT a l’Ajuntament, Sònia Recasens, ha evitat fer cap valoració de la sentència i s’ha remès a les explicacions del partit. En un comunicat, el líder municipal d’ERC, Alfred Bosch, ha celebrat que “finalment s’hagi fet justícia”. Bosch ha condemnat els responsables polítics del cas pel finançament il·legal de CDC: “S’ha demostrat un espoli a la ciutadania, i això és inadmissible”.

La regidora de la CUP Capgirem Barcelona Eulàlia Reguant ha exigit als responsables polítics del PDeCAT que donin explicacions per la relació que diu que tenen amb l’antiga CDC. “Han de dir quina herència volen de CDC, el 4 %?”, s’ha preguntat Reguant. En un comunicat, el líder municipal del PP, Alberto Fernández Díaz, ha acusat l’alcaldessa de fer “un indult silenciós” al PDeCAT de Barcelona perquè no n’ha fet referència en la valoració del cas Millet.