L’alcaldessa, Ada Colau, s’hi mostra  optimista. Assegura que el govern municipal ha interpel·lat a tots els grups polítics i que les converses mantingudes fins al moment tenen bon to. Per això, Colau creu que és possible arribar a un acord i que aquest any es puguin aprovar, finalment, els pressupostos. Tot i l’optimisme de l’alcaldessa, PP i Ciutadans no li donaran suport. Tampoc no ho farà el PSC. Ho ha anunciat Jaume Collboni perquè, segons explica, l’alcaldessa ha incomplert la promesa de no apujar les tarifes del transport públic. 

Els pressupostos d’aquest any no s’han quedat només en terreny municipal i des de Ciutadans, PSC i PP interpreten les negociacions en clau de política catalana. Diuen que Barcelona en Comú busca el suport dels independentistes per aprovar els pressupostos municipals a canvi de facilitar la constitució de la Mesa del Parlament. La líder del Grup Municipal de  Ciutadans, Carina Mejías, considera que hi ha “un intercanvi de cromos” i ha retret a Colau que sempre es posicioni a favor dels independentistes.

De la seva banda, el líder municipal del PP, Alberto Fernández, ha assegurat que hi ha un “pacte tàcit” entre els independentistes i Colau. En aquest sentit, ha dit que els pressupostos confirmen que Barcelona és el “caixer automàtic de Puigdemont” i ha acusat als independentistes de creure’s amb el dret d’empobrir Barcelona quan neguen els serveis i inversions que corresponen a la ciutat.

Unes acusacions que tant Ada Colau, com Esquerra Republicana i el PDeCat han negat rotundament. Colau, Trias i Bosch han assegurat que són temes que es negocien per separat. A més,  Colau no ha volgut pronunciar-se sobre el posicionament dels comuns per la constitució de la Mesa, perquè diu que com a alcaldessa no li pertoca parlar d’aquests temes. Xavier Trias també s’ha mostrat optimista. “Des de dijous hi ha ganes de parlar i veiem la possibilitat d’arribar a una bona entesa” ha afirmat el president del Grup Municipal Demòcrata.

Les converses sobre pressupostos s’allargaran encara uns dies ja que es convocarà una sessió extraordinària a finals de la setmana que ve. Si no s’arriba a un acord, hi ha altres opcions com, per exemple, que Ada Colau se sotmeti a una qüestió de confiança.