La regidora de Participació, Gala Pin, ha lamentat que tot i el termini per presentar al·legacions al reglament de participació ciutadana, aprovat a l’octubre, no en presentessin cap. “Hi ha un mes de debat ciutadà on s’hi poden presentar arguments en contra, però han preferit anar per la via judicial sense informar el govern”, ha dit Pin. La regidora ha explicat que no saben els motius pels quals han portat el reglament de la multiconsulta als tribunals.

El reglament es va aprovar amb els vots favorables de BComú, ERC, PSC i dos vots de la CUP, les abstencions del PDeCAT, Cs i PP i un vot en contra de la CUP. Per això, ara Gala Pin no veu coherent que la delegació del Govern presenti el recurs en contra quan el PP es va abstenir, i fins i tot va fer aportacions al reglament de participació ciutadana. Pin ho considera un atac al municipalisme, i ha etzibat que “quan els lobbies tenen connivència amb els partits estan tranquils, però quan entra en joc la ciutadania i el poder de decidir en drets bàsics com és l’aigua, es posen nerviosos i comencen els atacs”.

Les entitats que volen presentar preguntes a la multiconsulta també creuen que la sol·licitud de recurs respon a la intenció de preguntar sobre la remunicipalització de l’aigua. La Míriam Planas, de l’Aigua és Vida, es mostra sorpresa de la rapidesa amb què han actuat des del consorci de concessionàries i assegura que “Agbar té molta por que es consulti la ciutadania i que aflorin els privilegis que tenen”. També altres entitats demanen el canvi de nom de la plaça d’Antonio López (un esclavista) per el d’Idrissa Diallo (un home que va morir quan estavan intern al CIE de la Zona Franca), i el de la construcció d’habitatge cooperatiu a Sant Pau. Totes elles necessiten 15.000 signatures de suport per tirar endavant.