JOSEP GARGANTÉ regidor de la CUP Capgirem Barcelona "Entenem que l'Ajuntament de Barcelona, tenint en compte la proposició que es va aprovar el divendres passat i com a mostra de solidaritat amb Montse Venturós, entenem que haurien de, avui mateix, despenjar la bandera española." JORDI CORONAS portaveu del Grup Municipal d'ERC "Valorem tots els actes de protesta que calgui fer. Si aquest, símbolicament, és un acte que calgui fer nosaltres hi estarem d'acord." MERCÈ HOMS regidora de CiU "Apostem sempre molt més per el fons i per anar en el fons de la qüestió i no tant amb un comportament purament estètic. Si això, l'estètica ha danar acompanyada del fons de la cosa, evidentment ens hi trobaran." JAUME ASENS quart tinent d'alcalde "Igual que pensem que és un error perseguir a l'alcadessa per posar una bandera, pensem que entrar nosaltres en la guerra de banderes podria ser un altre error."

El quart tinent d’alcalde Jaume Asens (BComú) ha descartat aquesta opció per no repetir un escenari de guerra de banderes com el que es va viure a l’Ajuntament la Mercè de 2015. “Igual que és un error perseguir una alcaldessa per una bandera, entrar nosaltres en una guerra de banderes podria ser un error”, ha afirmat. Asens ha dit que BComú serà present en la concentració de suport a Venturós que es farà a la plaça de Sant Jaume aquest vespre. El tinent d’alcalde ha qualificat d'”error” judicialitzar un conflicte polític.
Abans de la negativa d’Asens, la petició de la CUP de retirar la bandera espanyola havia rebut el suport d’ERC i CiU, tot i que amb alguns matisos. El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, ha dit que valoren “tots els actes de protesta”, mentre que Mercè Homs (CiU) ha dit que ho veia més com “un suport estètic” i que prefereix apostar més pel “fons” del debat. Homs ha dit que la detenció de Venturós és “una provocació” i ha fet una crida a la unitat de l’independentisme. Coronas, per la seva banda, ha dit que “els problemes polítics es resolen amb política, i no amb la justícia al servei de l’Estat”.