Convergència començarà la setmana que ve amb Esquerra una ronda de contactes per explorar una moció de censura a Ada Colau. Admeten que l'aritmètica els ho posa difícil però que, d'entrada, es podria arribar a acords per marcar l'acció de govern. JOAQUIM FORN, portaveu del Grup Municipal de CiU "Creiem que hi ha un marge d'entesa important i aquest marge d'entesa no només inclou la moció de censura, és una alternativa, és una possibilitat." (POSTPO) Per desbancar el govern d'Ada Colau i tenint en compte que CiU té 10 regidors, li caldria sumar, com a mínim, tres grups més per poder arribar a la majoria absoluta, fixada en 21 regidors. La CUP ja s'ha descartat i els altres, que no es tanquen al diàleg, posen condicions que fan difícil una entesa de govern. ALFRED BOSCH, president del Grup Municipal d'ERC "Volem que ens expliqui clarament, CiU i el senyor Trias, si ells tenen previst pactar amb el PP i Ciutadans. Això clar que ens interessa sentir-ho." MARILÉN BARCELÓ, regidora de C's "Realment mai recolzarem un candidat que tingui com a objectiu la independència o trencar amb Espanya." ALBERTO FERNÁNDEZ DÍAZ, president del Grup Municipal del PP "Les renúncies. O són de tots per Barcelona i per definir una alternativa a Ada Colau o no serà." El tinent d'alcalde Jaume Collboni ha descartat, aquesta tarda, que el PSC se sumi a cap moció de censura i ha demanat als grups que es deixin d'especulacions. JAUME COLLBONI, president del Grup Municipal del PSC "L'alternativa a aquest govern és el bloqueig i és una coalició impossible." Collboni, però, ha fet autocrítica a l'hora de reconèixer que potser si s'ha arribat a aquesta situació és perquè el govern no ha dialogat prou amb l'oposició i que a partir d'ara haurà de redoblar els esforços.

Joaquim Forn ha explicat que volen obrir diàleg amb “tots els grups excepte BComú”, a qui aspiren a arrabassar l’alcaldia. El portaveu de CiU ha admès que la moció de censura és aritmèticament difícil -caldria sumar tres partits més-, però ha dit que també exploraran “acords en matèries que ens uneixin i que són prioritàries per a Barcelona” per marcar l’acció de govern. “Hi ha un marge d’entesa important, que no només inclou la moció de censura”, ha explicat Forn, que ha precisat que no tenen pressa per arribar a aquest escenari.

El president del Grup Municipal d’ERC, Alfred Bosch, s’ha mostrat novament disposat a parlar amb CiU “bàsicament de Barcelona”, i els ha instat a dir amb quins grups pretenen pactar. “Volem que CiU ens expliqui clarament si tenen previst pactar amb el PP i Ciutadans”, ha dit Bosch, que ha advertit que ells no ho pensen fer. Marilén Barceló (C’s) ha afirmat que el seu partit no donarà suport a cap candidat “que tingui com a objectiu la independència”. Alberto Fernández Díaz (PP) ha dit que el paper del PSC en aquesta operació és “imprescindible” i ha reclamat renúncies a tots els partits. “O són de tots per Barcelona i per definir una alternativa a Ada Colau o no serà”, ha sentenciat.

Per part del govern, el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha admès que la proposta de CiU és “legítima”, però que hi veu poc recorregut perquè força a acords que semblen “incompatibles” entre diferents forces polítiques. El segon tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha descartat que el PSC se sumi a cap moció de censura. “L’alternativa a aquest govern és el bloqueig i una coalició impossible”, ha dit Collboni, que ha dit que es reunirà amb Forn “no per especular sinó per buscar solucions”. El líder socialista ha admès que el govern ha dialogat poc amb l’oposició i que caldrà “redoblar els esforços”.