Marta Rovira ha interpel·lat al públic a l’hora de preguntar “on són els corruptes?” del Partit Popular, per després respondre: “Alguns esquiant a Vaquèira, altres recol·locats a les empreses de l’Ibex 35, i un tal M. Rajoy -en referència als papers de Bárcenas-, que es veu que no saben qui és”, ha dit.

La número dos de la llista també ha volgut rebatre als partits que consideren que Esquerra només parla del monotema, en referència al procés independentista. “Que no diguin que els independentistes només hem governat per als independentistes. Això ho fan ells aplicant el 155 i governant només per a uns”, ha remarcat.

Mundó: “Només pensen en la cursa cap a La Moncloa”

El número cinc dels republicans, Carles Mundó, ha estat fortament aclamat per les 700 persones que han omplert aquest dimarts al vespre el Teatre de Tarragona. Entre crits de “llibertat”, Mundó ha enfocat el seu discurs a criticar la campanya del bloc monàrquic del 155, en referència als partits constitucionalistes, que considera que fan la campanya pensant en el rèdit electoral que en poden treure a tot l’Estat espanyol: “Els importa un rave el que convingui als ciutadans de Catalunya perquè pensen en la cursa cap a La Moncloa”, ha assegurat Mundó.

Al seu torn, el líder de Demòcrates, Antoni Castellà, número 15 de la llista per Barcelona, ha començat la intervenció advertint que, des de bon començament, es dirigia als líders de Ciutadans, el PP i el PSC: “Arrimadas diu que el populisme i el nacionalisme són l’amenaça més gran d’Europa, Albiol diu que té la solució, i Iceta balla”, per després afegir que el discurs de tots ells és l’amenaça més gran que ha tingut la Unió Europea des de la Segona Guerra Mundial.

També ha participat en l’acte Ernest Maragall, que ha carregat especialment contra el PSC, tot i que ha puntualitzat que no es referia a l’espai polític que ocupa el partit, sinó a qui comanda la seva estructura: “El PSC s’ha apropiat d’unes sigles, ha fet una apropiació indeguda d’una història i un llegat que malmeten”, ha assegurat.

Rovira puja a l’autobús de campanya

La tradició marca que el candidat de cada partit pugi un dia a l’autobús de campanya per fer el trajecte fins a un dels mítings acompanyant els periodistes que segueixen els seus actes. Rovira ha escollit l’anada fins a Tarragona, un recorregut que els informadors han aprofitat per regalar-li a ella i a Oriol Junqueras una samarreta amb un cartell de la pel·lícula ‘Els impossibles’, en referència al llistat de polítiques que els republicans solen enumerar als seus mítings i que diuen que han aplicat “tot i que deien que era impossible”.