Els llaços grocs penjats a la façana del departament de Cultura, ben visibles des de la Rambla, es van fer fonedissos la matinada de diumenge. Segons fonts de la conselleria, agents de la policia catalana van accedir-hi per advertir al responsable de seguretat de l’edifici que tenia l’obligació de treure’ls, seguint les ordres de la Junta Electoral. El vigilant els va retirar poc després.

Llaç groc façana Palau de Mar Imatge: Roger Costa

Tres dies després, l’acció s’ha repetit en dues conselleries més. Aquest dimecres al migdia, una treballadora ha despenjat el llaç groc que lluïa a la façana del departament de Salut del recinte de la Maternitat, després de la visita dels Mossos. Pel que fa a l’edifici de Justícia, situat al carrer de Pau Claris, els treballadors també han hagut de retirar llaços i desenganxar els cartells a favor dels independentistes empresonats penjats a parets i finestres, alguns dels quals eren visibles des de l’exterior.

Fonts de la policia catalana han assenyalat que els agents no han dut a terme la retirada de cartells i llaços -que l’han fet treballadors dels centres- sinó que s’han limitat a informar de la notificació de la Junta Electoral que prohibeix mostrar símbols polítics en espais públics durant la campanya electoral. Ara bé, alguns treballadors dels departaments han criticat que els agents han pres nota dels despatxos on havia simbologia política.

En un cas similar, la JEC va obligar a despenjar la pancarta per la llibertat dels presos que lluïa a la façana de l’Ajuntament i també va prohibir il·luminar les fonts de color groc.