Després que ahir Junts per Catalunya assegurés que no investir Puigdemont significa acceptar el 155, Marta Rovira ha volgut mantenir ferma la posició d’Esquerra i ha tancat la porta a fer-lo president si no guanya les eleccions. “Oriol Junqueras és el nostre candidat, però segueix retingut a Estremera. I jo assumeixo i assumiré totes les responsabilitats que es derivin de la situació”, ha sentenciat.

La número dos de la llista d’ERC ho ha dit a l’esmorzar informatiu Primera Plana organitzat per ‘El Periódico’, on ha reclamat un mandat democràtic molt fort, perquè com sigui de potent determinarà com es pot seguir. En aquest sentit, ha demanat a Catalunya en Comú – Podem que aclareixin on són perquè ha admès que no sap a quin cantó comptar els seus vots.

Rebaixa de l’IRPF

Durant la seva intervenció, Rovira ha volgut donar el que ha considerat una de les seves propostes estrella: reduir el tipus marginal mínim de l’IRPF un punt, per passar del 12 % a l’11 %. “Sabem que ho podem fer perquè hem calculat l’impacte als pressupostos, que seria de 206 milions d’euros. És assumible i just“, ha afirmat Rovira.