Fachin ha explicat que la nova plataforma pretén unir federalistes, confederalistes i independentistes que comparteixen que qualsevol d’aquests horitzons polítics no es poden aconseguir esperant un permís. El candidat de la CUP, Carles Riera, espera que l’espai de confluència s’ampliï, també amb els comuns. En referència al partit de Xavier Domènech, Fachin ha deixat clar que “denunciem els relats de l’equidistància i la neutralitat” i ha insistit “als comuns o qui sigui” que “cal actuar sense permís, fer-ho des de baix i que ho faci la gent”.

Tot i que aquest dimarts l’exlíder de Podem va ser a un míting d’ERC, a la presentació de la plataforma s’ha fet evident el suport de Fachin als cupaires. L’antic líder de Podem ha especificat que el nou projecte amb la CUP va més enllà i la gent a Catalunya és prou llesta per entendre quin és el fons polític. A més, Josep Bel, de Procés Constituent, ha reconegut que el programa de la CUP és el més proper als punts que defensa la plataforma. Juntament amb la també exdiputada de Catalunya Sí que es Pot Àngels Martínez, Fachin té previst anar a algun altre actes dels republicans, encara que la programació de la nova plataforma fins al 19-D inclou una àmplia presència de tots dos.

Riera ha insistit que aquest espai de confluència no és electoral, tot i que ha reconegut que els hauria agradat que aquesta entesa hagués quedat reflectida en les llistes electorals i que no ha estat possible per la falta de temps. Per això, el candidat anticapitalista s’ha mostrat favorable que si la plataforma arrela pugui convertir-se en una candidatura per a futures eleccions.

En la presentació pública, s’ha donat a conèixer el manifest Derrotem el 155, guanyem la república, que consta de set punts per defensar, entre d’altres, l’internacionalisme per impulsar la República Catalana, denunciar la corrupció i el frau fiscal i la desobediència per “fer front al mur autoritari i conservador del règim del 78”.