Mariano Rajoy -acompanyat del candidat del PP per al 21D, Xavier García Albiol- ha visitat les caves de Freixenet, una de les empreses que van posar més pressió a l’Estat perquè apliqués l’article 155. De fet, el seu president, José Luís Bonet, ha agraït l’actuació de l’executiu espanyol i ha dit que “espera que segueixi endavant” la normalitat que ha comportat.

Al costat de Bonet, Rajoy ha demanat respecte per als empresaris que van decidir traslladar la seu social fora de Catalunya, però també ha dit que “s’ha de respectar la decisió d’alguns de quedar-se fins que no els deixin”. En aquest sentit, ha afegit que el seu govern treballarà perquè “hi hagi una situació de normalitat” i es recuperin les empreses catalanes.

A les portes del Nadal -una època de gran consum de cava-, el president espanyol ha demanat que “no es castigui ni boicotegi ningú per la circumstància de ser català” i ha exigit que els empresaris de Catalunya “tinguin el mateix tracte que qualsevol empresari espanyol”. Per la seva banda, Xavier García Albiol, ha defensat el 155 perquè “ha obert un període d’esperança i de certesa” al món empresarial.

Protesta a les portes

Un centenar de persones s’han concentrat a les portes del celler. Encerclades per un important dispositiu dels Mossos d’Esquadra, han exhibit estelades i cartells contra el 155 mentre esperaven l’arribada de Rajoy i Albiol. També han cridat per l‘excarceració dels consellers i els líders de l’ANC i Òmnium Cultural.