La cap de llista de Ciutadans, Inés Arrimadas, remarca que el més important el 21-D és arribar a un acord entre les forces constitucionalistes, és a dir, entre el PSC, el PP i Cs, per poder formar una alternativa de govern al procés. En aquest sentit, desitja que els comuns no siguin determinants. Ara bé, si ho són, Arrimadas ha demanat a Catalunya en Comú – Podem almenys una abstenció per poder prioritzar les polítiques socials i econòmiques.

Per la candidata, Catalunya en Comú – Podem i el seu líder, Xavier Domènech, tenen un problema que han de resoldre, ja que, diu, els seus dirigents són majoritàriament independentistes, a diferència dels votants. En un esmorzar col·loqui al Fòrum Europa, Arrimadas ha alertat que en aquestes eleccions pot passar de tot perquè hi ha molt vot indecís i, en aquest sentit, ha assegurat que Ciutadans no reeditarà un tripartit amb ERC perquè és allargar el procés.

Sobre el Tribunal de Comptes, que ha embargat el pis que Artur Mas té al carrer de Tuset pel 9-N, la candidata ha afirmat que respecta totes les decisions judicials i s’ha burlat de l’expresident que, diu, feia gala del 9-N: “Deia que el farien fins a les últimes conseqüències i que, quan busquessin responsables del 9-N, que el busquessin a ell. Doncs mira, ja l’han trobat”, ha dit Arrimadas. També s’ha referit als candidats empresonats i al líder d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, que continuen privats de llibertat per ordre del Suprem. La candidata ha afirmat que els polítics no han de dir qui ha d’entrar a la presó o qui n’ha de sortir i els ha retret que no han entès com funciona la democràcia.