El candidat de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, ha centrat el míting d’aquest dimecres a Sabadell en defensar l’escola pública catalana. Ha assegurat que “Catalunya està atrapada entre els que l’ataquen i els que la retallen”, referint-se a Ciutadans i a Junts pel Sí. Del partit taronja, Domènech ha dit que si acusen l’escola d’adoctrinar és “perquè no la coneixen perquè no l’han trepitjada mai”. I de Junts pel Sí ha criticat que, durant el temps en què han governat, no hagin revertit les retallades en educació i, en canvi, hagin mantingut subvencions milionàries en escoles que separen per gènere i en les de l’Opus Dei.

Domènech també ha criticat, com ja ha fet en altres ocasions durant aquesta campanya, el fet que Inés Arrimadas i Marta Rovira desconeguin -com es va fer palès en un debat a la Sexta- el nombre de barracons escolars que hi ha Catalunya -1017-. Una xifra que Domènech ha titllat de “vergonyosa”. També s’ha referit a les taxes universitàries, “les més cares de tot l’estat”, que es van incrementar un 67 % mentre Antoni Castellà, que ara és a la llista d’ERC, era secretari d’universitats del govern de Catalunya.

Defensa de l’escola pública

La número dos de la llista, Elisenda Alamany, ha posat Sabadell com a exemple de com la Generalitat “ha abandonat” l’escola pública des de 2011. Ha assegurat que aquesta població, la ciutat d’ella mateixa i de Domènech, ha vist reduïda l’aportació del govern català en educació un 58 % en només sis anys. Per fets com aquest i pels atacs de Ciutadans a l’escola pública, Alamany ha assegurat que li “bull la sang”. I ha afegit que és precisament l’escola pública la que cohesiona un país i garanteix “que el poble estigui unit en la seva diversitat”.