ERC ha organitzat un acte a la biblioteca Jaume Fuster de Barcelona per unir forces de cara les eleccions del 21 de desembre amb la presència de 160 alcaldes, 60 portaveus i alguns candidats republicans per a les eleccions. “Avui ens conjurem per tornar a obtenir el 21-D un mandat democràtic per seguir construint República”, ha assegurat la secretària general del partit, Marta Rovira.

Construïm República des de la base, des dels Ajuntaments, barris i carrers de Catalunya. És l’objectiu perquè el país continuï avançant”, ha explicat Rovira. Una vegada més, Rovira ha tornat a reivindicar la llibertat per als exconsellers i líders de les entitats independentistes empresonats i ha confirmat que “no podem tolerar que continuïn a la presó”.

Junqueras demana a la UE que supervisi les eleccions

En paral·lel, el cap de llista d’ERC, Oriol Junqueras, ha comentat que “l’ofensiva contra Catalunya només es frena guanyant el 21-D” en una entrevista cedida a ‘El Periódico’ des de la presó d’Estremera. A més, el líder de la formació republicana, en una article al diari ‘Político’,  ha demanat a la Unió Europea que supervisi els resultats de les eleccions del 21-D “per garantir que siguin respectats realment i per eliminar qualsevol dubte sobre el resultat”.