Millo també ha acusat l’independentisme de tenir un “objectiu d’aïllament” i de ser la causa que caigui el turisme a Barcelona, que augmenti l’atur a Catalunya o que baixi la demanda interna. “Estem pagant les conseqüències tots els catalans —ha dit— d’aquesta actitud que tenen els qui encara consideren que hauríem de continuar amb el mateix malson que hem viscut en els darrers dos anys”.

El delegat del Govern a Catalunya també ha afirmat que els manifestants s’han desplaçat a la capital belga “utilitzant el DNI espanyol” i ha apuntat les eleccions del 21 de desembre com una “gran oportunitat” d’obrir “una porta d’esperança al futur”. “Com més aviat s’acabi tot això, millor”, ha dit.

Reforç policial als col·legis electorals

Millo ha donat més detalls del dispositiu policial que es desplegarà el dia dels comicis. Segons ha explicat, hi haurà una patrulla dels Mossos d’Esquadra a cada col·legi electoral, el doble de les que es despleguen en unes eleccions habituals, en què hi ha una parella de policies per cada dues seus electorals. Igualment, també es reforçarà la seguretat als llocs on es fa el recompte de dades. L’objectiu, segons Millo, és evitar que ningú no pogués “intentar boicotejar” el desenvolupament de la jornada electoral.