En l’inici de la seva intervenció, Carles Puigdemont, ha dit als manifestants que “el vostre crit se sent dins de cadascun de nosaltres” i ha redoblat la pressió a les institucions europees perquè “escolti els seus propis ciutadans”. Després de la marxa, ha assegurat que “podem construir oportunitats de reforma i progrés europeus” i ha llançat un missatge a la UE: “Quan milions de persones ens manifestem tants anys de forma pacífica i organitzada, això ha de motiu d’orgull d’Europa. És la manera com cal transformar les coses amb la gent i el compromís”.

L’ha precedit Marta Rovira, qui ha animat els manifestants a no aturar-se “ni un segon” perquè si no fos així, el 21-D “guanyarà Ciutadans i destruirà el model de país que hem construït durant anys i panys”. Tot i que la CUP no ha volgut participar en la manifestació belga com a partit, el regidor de Vic Joan Coma sí que ha pres la paraula als parlaments. Ha exigit “l’arxivament de totes les causes obertes” contra el procés, alhora que ha denunciat el paper d’Europa: “L’agressivitat de l’estat espanyol no seria possible sense la complicitat de Unió Europea actual”.

També han pujat a l’escenari els quatre consellers, destituïts en aplicació de l’article 155, que són a Brussel·les. Dolors Bassa ha interpel·lat en anglès la UE per demanar-li que desperti, tal com pregona el lema de la manifestació “Wake up Europe”, mentre que Lluís Puig i Meritxell Serret han celebrat que la ciutat belga s’hagi omplert de groc. Toni Comín ha estat més contundent contra l’Estat: “Teniu por d’un jutge belga perquè teniu por de la democràcia. Teniu por de les urnes perquè sou franquistes”, ha sentenciat.