Les entitats sobiranistes s’han congratulat per haver fet “la manifestació més gran de la història de Brussel·les”. En els discursos que han pronunciat un cop s’ha acabat la marxa, han reivindicat el procés “cívic i pacífic”, iniciat pels catalans i han denunciat “la persecució i l’autoritarisme” de l’Estat espanyol” i han demanat a Europa que “actuï ja”. Tant Marcel Mauri, d’Òmnium Cultural, com Agustí Alcoberro, d’Òmnium Cultural, han exigit l’alliberament dels presos i han demanat que Carles Puigdemont pugui tornar a Catalunya.

Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana han fet una crida a Europa perquè reaccioni contra “l’autoritarisme i la persecució”de l’Estat espanyol. En un discurs fet en anglès, francès, català i castellà, el portaveu d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha assegurat que la d’avui és la manifestació més gran de la història de Brussel·les i ha assegurat que qualsevol demòcrata a Europa s’hauria d’avergonyir per la situació que viu Catalunya actualment. 

El vicepresident de l’Assemblea, Agustí Alcoberro, simultanejant diversos idiomes, ha defensat que el procés català és cívic i pacífic. I ha denunciat que, per part de l’Estat, només s’ha rebut una “resposta repressiva” i una reacció judicial i policial. Alcoberro ha afegit que el referèndum de l’1-O es va poder fer tot i la brutalitat policial, i ha defensat que va ser ratificat pel Parlament . Per això, ha argumentat que el poble català ha iniciat un canvi i ha explicat que creu que aviat la bandera europea tindrà “una estrella més i que serà de color groc”.

Dalt de l’escenari han parlat també el nacionalista flamenc, Peter Luykx, que han defensat el dret a decidir del poble català. També s’ha llegit la carta de la premi Nobel de la Pau Jodie Williams, que assegura que cada poble pot decidir el seu futur.