Tot i apostar per aquesta majoria progressista en què Catalunya en Comú – Podem “sigui el cor”, Domènech ha posat en dubte que ERC i PSC caminin en aquesta direcció. “ERC està disposada a fer president algú de Convergència? El PSC està disposat a donar el govern a Cs?”, són qüestions que es planteja el candidat.

Segons Domènech, “les candidatures que es diuen d’esquerres” haurien de compartir el compromís de revertir les retallades i d’implementar una “fiscalitat més justa”.

Prioritats socials de Catalunya en Comú – Podem

La candidatura dels comuns ha desgranat aquest dijous les principals prioritats socials que duen al programa. Hi destaca l’increment en vuit anys de la inversió social dels 21 % del PIB que es destina actualment al 28 %.

Proposen, també, recuperar l’impost de successions, augmentar la tarifa de l’impost de patrimoni als qui disposin d’un patrimoni de més d’1,3 milions, redistribuir “de manera més justa” els trams d’IRPF i un nou impost per a entitats financeres i entitats posseïdores d’habitatges desocupats.

A més, volen impulsar mesures per controlar el preu dels lloguers com l’elaboració d’una llei d’arrendaments urbans catalana, posar topalls als increments dels lloguers, crear mecanismes de denúncia d’especuladors i elaborar cens de pisos buits.

Domènech: “Els responsables de les accions feixistes són els feixistes”

Xavier Domènech ha defensat el líder de Podem, Pablo Iglesias, després de les crítiques que va rebre quan va dir en un míting dels comuns que l’independentisme ha contribuït a despertar el fantasma del feixisme. Domènech ha assegurat que tant ell com Iglesias saben que “els responsables de les accions feixistes són els feixistes”. Ha afegit, però, que “hi ha una via de la pràctica de la unilateralitat que ha deixat fora una part del país i ha frustrat l’altra part”. Això, ha dit, “ha generat una tensió social en què fenòmens d’aquest tipus han aparegut”.