Iceta ha parlat sobre finançament a la seu d’UGT, on ha afirmat que el PSC és l’únic partit que es preocupa per una millora del finançament a Catalunya: “Els independentistes hi han renunciat, no es presenten ni a les reunions, els no independentistes diuen que no cal. Què diuen? On viuen?”, ha dit el candidat socialista. Per això ha assegurat que serà lleial a l’Estat però que demanarà un nou sistema de finançament que “ja porta tres anys de retard”

Pel què fa a l’activitat econòmica, Iceta ha dit que cal que Catalunya torni a ser atractiva per a la inversió. Els socialistes proposen que els treballadors recuperin el poder adquisitiu a través d’una pujada de salaris. Una opció que alguns empresaris han traslladat a Iceta, segons ha explicat el candidat. “Ha de créixer el consum intern i, per tant, la capacitat de compra dels treballadors”.

Iceta defensa el ball

A banda de les propostes, Iceta també ha respost les crítiques, tant la que li va fer el candidat dels comuns Xavier Domènech, com la que li ha arribat des d’Esquerra Republicana. La número dos de la llista d’ERC, Marta Rovira, ha criticat que el candidat socialista balli durant la campanya mentre Oriol Junqueras és encara a la presó.

El candidat socialista s’ha defensat. Ha dit que el govern hagués pogut evitar els empresonaments i ha dit que ell no n’és responsable. “Jo no vaig declarar la independència ni soc jutge de l’Audiència Nacional ni del Tribunal Suprem”, ha dit Miquel Iceta.

Així mateix, Iceta ha presentat un decàleg de bones pràctiques, a les quals es compromet si arriba a ser investit president. El número set és la seriositat que, ha dit, “no és incompatible amb ballar”. La resta de compromisos són la sinceritat, no simplificar, respectar la legalitat, pactar, ser pragmàtic i cordial, ser creatiu per trobar solucions i treballar pel catalanisme i la justícia social. Iceta ha afegit que “no tot està per fer i no tot és possible” i que ho tindrà present si presideix la Generalitat.