JAUME COLLBONI, tinent d'alcalde d'Empresa, Cultura i Innovació: "Si el debat de pressupostos ho permet, el que volem fer és -si és necessari- fins i tot incrementar aquesta partida pressupostària. I també volem reorientar els serveis que ja dóna Barcelona Activa als emprenedors i als autònoms, que són molts i de molta qualitat, per reajustar-los i orientar-los al que realment necessiteu els autònoms de la ciutat." CAMIL ROS, secretari general d'UGT "Es poden fer polítiques a vegades fins i tot sense tenir competències, i es poden fer polítiques que generin ocupació i activitat econòmica de qualitat. Sense polítiques públiques, sense un sector públic fort no sortirem de la crisi econòmica."

Tal com va explicar el mateix Jaume Collboni al setembre durant la presentació de la línia d’ajuts, els dos col·lectius en els quals el govern municipal volia incidir són els emprenedors més grans de 40 anys i els més joves de 30. Precisament, segons el primer balanç que ha fet l’Ajuntament, aquests dos grups han estat els que més peticions de subvencions han fet per iniciar-se com a autònoms: un 51 % provenen de majors de 40 anys i un 13 % de menors de 30.

En total, Collboni ha dit que s’han presentat més de 2.000 sol·licituds i que, de cara a 2017, el govern municipal vol ampliar la partida pressupostària dedicada als ajuts a autònoms “si és necessari”, que aquest any és de 2 milions d’euros; tot i això, ha advertit que només es podrà fer “si el debat de pressupostos ho permet”. El que també ha apuntat Jaume Collboni és que es “reorientaran els serveis de Barcelona Activa per ajustar-los al que realment necessiten els autònoms de la ciutat”.

També ha participat al balanç el secretari general d’UGT, Camil Ros, qui ha valorat positivament “el camí” marcat per la línia d’ajuts municipal i ha instat la resta d’administracions a endegar accions similars perquè “sense una política pública no podrem sortir de la crisi econòmica”. Després de fer el balanç, Jaume Collboni i Camil Ros han assistit en una trobada amb els membres de la Confederació de Treballadors Autònoms, que han proposat al tinent d’alcalde possibles futures vies en què incidir amb subvencions.