JANET SANZ, tinenta d'alcalde d'Ecologia, Urbanisme i Mobilitat "L'objectiu és: primer, procés participatiu; després, implementació i correcció dels elements que calguin. Però el procés participatiu ja ens permetrà veure la flexibilitat del model en aquell entorn concret perquè no tots els entorns són iguals, els carrers no són iguals." JORDI MARTÍ, regidor de CiU "Cada superilla, quan tingui el consens, ha de ser singular. No val agafar un model i replicar-lo a tota la ciutat." JORDI CORONAS, regidor d'ERC "Demanem pel que fa a la superilla del Poblenou, que es faci una proposta d'urbanització, objectiu final, a partir del qual els veïns i veïnes puguin participar."

L’executiu ha fet públics els barris que acolliran noves superilles en una reunió del Pacte de Ciutat per les Superilles, aquest dilluns a la tarda, amb representants de tots els partits. En la trobada, s’ha acordat que durant la segona quinzena de gener es tornarà a convocar el Pacte per concretar el calendari, el pressupost i la metodologia d’aplicació de les noves superilles, així com els processos participatius que es duran a terme.

Fonts municipals expliquen que es vol buscar el màxim consens social i polític. De fet, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ja ha admès aquest dilluns que a la prova pilot del Poblenou hi va haver poc diàleg previ amb els veïns i que de cara a futures superilles, es faran processos participatius més amplis. En la reunió d’aquest dilluns, l’executiu s’ha compromès també a estudiar “a fons i amb deteniment” l’acord de CiU i ERC per a la implantació de noves superilles.

Canvis a la superilla del Poblenou

A la reunió, el govern ha posat sobre la taula un seguit de canvis que es volen aplicar a la prova pilot del Poblenou i que s’han abordat amb els veïns en diverses sessions de treball. D’una banda, s’obrirà un carril de circulació a Roc Boronat a velocitat restringida. També es pacificarà de forma completa el carrer de Sancho de Ávila entre Llacuna i Roc Boronat i s’urbanitzarà de forma pacificada el tram d’Almogàvers entre Llacuna i Roc Boronat i l’enllaç amb les obres de Pere IV. L’executiu preveu instal·lar de manera immediata bancs i arbres que no comprometin la mobilitat.

CiU i ERC acosten posicions per a futurs pactes

En la mateixa intervenció dels regidors Jordi Martí (CiU) i Jordi Coronas (ERC) a ‘Bàsics BTV’ s’han mostrat disposats a repetir “acords per millorar la ciutat”, en referència al pacte per implantar superilles sense els “errors” del Poblenou. Martí va afirmar que hi hauria altres ocasions abans que s’acabi el mandat, i Coronas va coincidir que “no cal esperar a 2019 per canviar les coses”.