JAUME COLLBONI, segon tinent d'alcalde: "Hem de lamentar avui molt especialment l'atemptat que es va produir ahir a la ciutat de Berlín. I, evidentment, traslladem el nostre condol a les víctimes i a tot el poble de Berlín i del conjunt d'Alemanya."

Una trentena de representants polítics de l’Ajuntament i la Generalitat s’han concentrat a Sant Jaume aquest dimarts, a les 12 h, per fer un minut de silenci de condemna a l’atemptat d’aquest dilluns a Berlín, en què un camió amb matrícula polonesa va embastir un mercat nadalenc i que, de moment, ha deixat 12 morts. Per part de la Generalitat, a l’acte hi han participat el president, Carles Puigdemont; el vicepresident, Oriol Junqueras, i alguns membres del govern.

La representació de l’Ajuntament l’ha encapçalada el primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, per l’absència de l’alcaldessa, Ada Colau. També s’han concentrat els tinents d’alcalde Jaume Asens i Laia Ortiz, a banda de regidors dels grups municipals. Tot i que al minut de silenci no hi ha anat cap membre del PSC, Jaume Collboni ha condemnat l’atemptat en la presentació de l’Observatori Barcelona i ha “traslladat tot el condol al poble de Berlín i d’Alemanya”. Pisarello també ho ha fet a través d’un missatge a Twitter en el qual afirma —en alemany— que “Barcelona plora amb les persones d’Alemanya” i que “tots som berlinesos”.

Durant el minut de silenci, una desena de les persones que estan acampades a la plaça de Sant Jaume per exigir que s’aprovi la llei que ha de la renda garantida de ciutadania han cridat algunes proclames als representats polítics. Entre els crits que han fet, s’ha pogut sentir com cridaven “hipòcrites”, just el dia en què la Generalitat començarà a negociar el pressupost de l’any vinent, en què els activistes demanen que s’inclogui una partida per a la renda garantida.