Tant Colau com Millo han coincidit a destacar el to cordial de la trobada i la voluntat de mantenir la relació institucional que, segons l’alcaldessa, “havia quedat molt parada en els últims anys”. De fet, el delegat del Govern espanyol ha ofert a Colau “un espai de diàleg permanent” entre l’Estat i l’Ajuntament, amb trobades periòdiques. Però més enllà de qüestions formals, l’alcaldessa ha posat dues exigències sobre la taula perquè l’Estat “concreti” la voluntat de diàleg: més inversió en el finançament del transport públic i reactivar les obres a la Sagrera.

El delegat del Govern espanyol ha reconegut que les dues qüestions tenen un caràcter “prioritari” per a l’Ajuntament. En el cas del transport públic, ha admès que l’Estat haurà de fer “un esforç”, i pel que fa a l’estació de la Sagrera, ha dit que caldrà pactar “un calendari realista” per  desenvolupar una infraestructura que “és necessària i té uns costos molt elevats”. Colau ha replicat que més enllà d’actualitzar el calendari, hi ha actuacions com l’estació de Sant Andreu Comtal o la llosa de la Sagrera, que s’haurien d’activar el 2017, “preferiblement en el primer semestre”.

Sáenz de Santamaría visitarà l’Ajuntament

En la reunió, Enric Millo ha confirmat a l’alcaldessa que la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, visitarà properament el consistori per mantenir una reunió amb Ada Colau. Es tracta d’una trobada que la mateixa alcaldessa va demanar arran de la formació del nou executiu espanyol, i que la vicepresidenta ha acceptat. Ni Millo ni Colau han concretat encara la data, però han assegurat que serà “en els propers mesos”.