El regidor de CiU Jordi Martí ha denunciat que amb la superilla del Poblenou “el govern ha començat la casa per la teulada, sense diàleg ni consens” i n’ha demanat un cop més la retirada. El portaveu d’ERC, Jordi Coronas, s’ha desmarcat de la retirada, però sí que ha reclamat una “rectificació i fer les coses bé”. “Cal que les nostres postures estiguin ateses perquè sinó ens n’haurem de desmarcar”, ha alertat Coronas, que ha defensat les superilles com “un autèntic pla de barris”.

El document que han consensuat els dos grups consta de set punts que inclouen, entre d’altres, que cada superilla disposi de pressupost per tirar endavant accions concretes a la zona, crear una taula de treball amb tots els partits i definir un programa propi per a la implantació de noves superilles. Aquest acord es posarà sobre la taula a la reunió que el govern ha convocat aquest dilluns a la tarda per abordar, precisament, les superilles.

El govern anuncia processos participatius més amplis

La tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha valorat positivament el document de CiU i ERC i ha dit que s’estudiarà. En el cas del Poblenou, Sanz ha admès que hi va faltar participació veïnal i coordinació entre serveis municipals. “L’època de l’any, entre agost i setembre, tampoc no va ajudar”, ha reconegut. Per això, ha anunciat que al gener es posaran en marxa processos participatius en cinc superilles que es volen implantar el 2018. “Baixaré tantes vegades com faci falta a la plaça a parlar amb els veïns”, ha dit Sanz, que ha apuntat que els nous processos participatius serviran per veure el grau de “flexibilitat” de cada entorn.