La futura presidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, ha instat l’alcaldessa, Ada Colau, a parlar del futur del port un cop hagi pres possessió del càrrec. La fins ara presidenta de la Diputació i alcaldessa de Sant Cugat rellevarà Sixte Cambra a partir de l’1 de juliol, quan es farà efectiu el traspàs de poders. Mercè Conesa haurà d’encarar reptes com la gestió de la tensió veïnal pels creuers o la millora dels accessos ferroviaris.

Preguntada pel full de ruta que vol fer encaixar el port amb la ciutat, Mercè Conesa ha explicat que ja ha mantingut un primer contacte amb l’alcaldessa, Ada Colau, a qui ha demanat “tenir una trobada al més aviat possible”. Ara bé, Conesa ha dit que “aquest encara no és el moment de parlar temes concrets”, sinó que vol esperar a ser nomenada oficialment presidenta del Port de Barcelona, l’1 de juliol.

La millora dels accessos al port, pendents del PSOE

Un altre repte que tindrà Conesa és la millora dels accessos ferroviaris al port, una reclamació històrica de la Generalitat al Ministeri de Foment. En aquest sentit, el nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, s’ha mostrat confiat que el nou govern socialista de Pedro Sánchez pot desencallar la situació: “Un nou govern és una pàgina en blanc en un llibre nou”, ha dit. També ha demanat parlar amb els nous ministres de Foment i de Medi Ambient “amb tota l’experiència del passat però sense inèrcies negatives del passat”.