El regidor de l’Eixample, Gerardo Pisarello, ha demanat al nou president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que reguli el mercat de lloguer per posar fi a l’especulació i l’augment dels preus abusius que està vivint la ciutat, i li ha recordat la retallada en els pressupostos estatals del Partit Popular en matèria d’habitatge. També ha retret una vegada més a la Generalitat “la poca inversió en habitatge que està fent a la ciutat” i ha afegit que estan assumint aquesta feina sols.

Precisament en aquesta zona, Pisarello ha recordat que s’hi ha d’implantar una superilla per pacificar els entorns i que, d’aquesta manera, s’actua en una àrea estratègica per evitar l’especulació amb l’habitatge. “Sempre que puguem actuarem per evitar que habitatges que poden ser de lloguer públic passin a mans d’entitats financeres o fons voltors”, ha dit el regidor del districte.

El districte té en marxa la construcció de 111 habitatges al carrer d’Alí Bei i a Germanetes I, a l’Esquerra de l’Eixample, i 211 més a l’Illa Glòries i Germanetes II, per a gent gran o destinats a lloguer o en dret de superfície. Quan estiguin enllestits aquests projectes passaran a ser 616 pisos públics.