L’Ajuntament ha comprat un altre edifici, ara al carrer d’Aragó, 317, al cor de l’Eixample, per dos milions d’euros. L’objectiu és destinar els 11 pisos que té al lloguer públic. Quatre dels habitatges estan buits i a la resta hi ha veïns, alguns d’ells amb contracte indefinit i d’altres els han ocupat. Aquesta compra s’ha fet exercint el dret de tempteig i retracte, és a dir, fent prevaler la prioritat del consistori per adquirir-los quan estava a punt de passar a mans d’un privat. Amb aquests, ja són 45 els habitatges comprats al districte de l’Eixample amb aquest sistema aquest mandat.

El regidor de l’Eixample, Gerardo Pisarello, ha demanat al nou president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que reguli el mercat de lloguer per posar fi a l’especulació i l’augment dels preus abusius que està vivint la ciutat, i li ha recordat la retallada en els pressupostos estatals del Partit Popular en matèria d’habitatge. També ha retret una vegada més a la Generalitat “la poca inversió en habitatge que està fent a la ciutat” i ha afegit que estan assumint aquesta feina sols.

Precisament en aquesta zona, Pisarello ha recordat que s’hi ha d’implantar una superilla per pacificar els entorns i que, d’aquesta manera, s’actua en una àrea estratègica per evitar l’especulació amb l’habitatge. “Sempre que puguem actuarem per evitar que habitatges que poden ser de lloguer públic passin a mans d’entitats financeres o fons voltors”, ha dit el regidor del districte.

El districte té en marxa la construcció de 111 habitatges al carrer d’Alí Bei i a Germanetes I, a l’Esquerra de l’Eixample, i 211 més a l’Illa Glòries i Germanetes II, per a gent gran o destinats a lloguer o en dret de superfície. Quan estiguin enllestits aquests projectes passaran a ser 616 pisos públics.