(ACN) La candidata d’En Comú Podem el 14-F, Jéssica Albiach, s’ha referit al suposat cas de fraccionament de contractes quan Laura Borràs dirigia la Institució de les Lletres Catalanes. Albiach ha insistit que la líder de JxC no hauria de ser investida com a presidenta si JxC guanyés els comicis perquè hi ha la possibilitat que sigui inhabilitada. Si això passa, segons ha advertit, podria ser president Joan Canadell. “I és de sentit comú que no pot ser president”, ha afegit.

La líder dels comuns ha dit que “no es pot permetre que les classes populars paguin així de car la incapacitat d’entesa” de les forces d’esquerres. En relació a la líder de JxC, Laura Borràs, ha assegurat que la seva imputació “no és un cas de clavegueres de l’Estat” i ha defensat no investir-la per si és inhabilitada.

Amb tot, Albiach ha assegurat que defensa la presumpció d’innocència de Borràs, però ha remarcat que això “no és un cas de clavegueres” perquè hi ha un informe de la Sindicatura de Comptes.

“Aprendre la lliçó de Badalona”

A més, la candidata ha demanat “aprendre la lliçó de Badalona” per evitar que es repeteixi “la incapacitat” de les forces progressistes d’arribar a acords. “Tenim l’obligació de tenir un govern d’esquerres; si no, igual que a Badalona Albiol va ser alcalde, al proper govern hi pot haver persones com Joan Canadell de conseller”, ha advertit en un contacte informatiu a Badalona.