Inici campanya CUP

(ACN) La candidata de la CUP-UNCPG, Dolors Sabater, ha justificat presentar-se a les eleccions del 14-F malgrat la seva imputació per prevaricació perquè “no és un tema de corrupció”. La CUP proposa en el seu programa electoral “no permetre que processats o investigats per corrupció puguin presentar-se a les llistes electorals”. Sabater té una causa oberta per una suspensió de llicències urbanístiques quan era alcaldessa de Badalona, i la presidenciable de JxC, Laura Borràs, li ha preguntat si per aquest motiu deixaria de ser candidata. En una entrevista a RAC1 aquest dimecres, la número u per Barcelona dels anticapitalistes li ha retret a Borràs que encara no hagi explicat “com aixecarà la DUI”.

Sabater ha dit que el seu cas de prevaricació quan era alcaldessa es refereix a un acord de ple “transparent” i “claríssim en l’àmbit jurídic”. La promotora Vertice l’acusa d’haver impedit el 2016 el desenvolupament d’una promoció d’habitatges a l’edifici que ocupa l’associació cultural El Círcol amb l’objectiu d’afavorir l’entitat, que va acabar adquirint l’immoble. Durant l’entrevista, ha dit que van trobar una fórmula “de protecció del bé comú” que “trepitja els interessos especulatius d’una constructora”. Segons ella, tot el ple municipal està investigat i “ho tornaria a fer”, ja que “no és un tema de mala acció” i la constructora ho utilitza “amb un biaix polític per fer mal”.

Sobre els seus comentaris d’aquest dimarts afirmant que “evidentment que no” investiria Laura Borràs si continua investigada pel seu cas quan era directora de l’Institut de les Lletres Catalanes (ILC), els ha esmenat dient que la decisió sobre una hipotètica investidura “no té a veure amb la persona, sinó amb el projecte”. En aquest sentit, ha expressat la “solidaritat” en tots els procediments judicials relacionats amb “una causa general” contra l’independentisme, alhora que continuaran lluitant contra la corrupció.

Sabater, però, sí que ha retret a la candidata de JxC que digui que “aixecaran la DUI”, mentre que en el programa diuen que faran un referèndum, i que en tot cas no expliqui com posaran en marxa una declaració unilateral com la del 27 d’octubre del 2017.

Durant l’entrevista també ha demanat que ningú quedi exclòs d’un bé bàsic com la sanitat, i ha denunciat que la pandèmia ha demostrat “totes les febleses” del sistema de salut pública d’ençà de les retallades de la crisi del 2008, amb exemples com els “torns abusius” del personal o la falta d’equipament.