En una roda de premsa a EFE, la candidata del PDeCAT a les eleccions del 14-F, Àngels Chacón, ha reclamat dir la veritat “a la gent de l’1-O” per no generar “més frustració”: “No tenim cap proposta màgica, ho sento”, ha assegurat quan se li ha preguntat per la seva estratègia per assolir la independència. Ha afegit que la seva proposta passa per pactar un full de ruta comú entre tots els partits independentistes abans d’asseure’s a la taula de diàleg: “Hem de treballar per ser cada dia menys dependents de l’Estat espanyol”.

Referèndum o pacte fiscal?

Chacón ha volgut deixar clar que el seu objectiu a llarg termini és la independència amb una hisenda pròpia. Ara bé, ha explicat que “mentrestant” volen treballar per millorar les condicions de vida dels catalans negociant un augment dels recursos per a Catalunya: “Diguem-ne pacte fiscal o millora del finançament”.

La separació amb JxC: “Volien que desapareguéssim”

Sobre la separació del PDeCAT de Junts per Catalunya, Chacón ha explicat que a mesura que feien camí junts s’evidenciaven cada més “models de país diferents”. “Ens estàvem desdibuixant i vam dir que no”. Sobre les negociacions d’una possible coalició aquestes eleccions, Chacón ha explicat que la condició que els posava JxC “era que desapareguéssim”.

La candidata ha tornat a criticar “el veto” a les grans empreses que, ha dit, proposa JxC. “Hem de defensar les pimes però també les grans empreses que ens projecten al món i que donen feina a milers de persones”.