La reserva del 30 % per a habitatge assequible en noves construccions rebrà el “sí” de la Generalitat de forma pràcticament imminent. Podria ser qüestió de setmanes, perquè el secretari d’Habitatge, Agustí Serra, creu que “és possible” donar-li llum verda abans del 5 de desembre. Tot i que l’Ajuntament la va aprovar provisionalment al setembre, ara cal el vistiplau definitiu del govern català.

Aquest dia (el 5 de desembre) estava prevista una reunió de la subcomissió d’Urbanisme per abordar la reserva, però la Generalitat preveu fer una trobada extraordinària al novembre. En aquest sentit, Serra ha dit que “compartim la iniciativa i volem que arribi a bon port”, però ha advertit que “hi ha algunes diferències que cal superar”, especialment en el vessant jurídic.

Per les entitats, ja hi ha bons fonaments jurídics

L’anunci arriba després d’una reunió a tres bandes entre la mateixa Generalitat, l’Ajuntament i les entitats impulsores de la mesura. Segons la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, en la reunió hi ha hagut “plena sintonia en la necessitat de tirar endavant la proposta” i les parts s’han compromès a treballar per fer-la “més forta a nivell jurídic”.

Per la seva banda, Lucía Delgado (portaveu de les entitats promotores) ha corroborat la bona sintonia i ha assegurat que “el text no es canviarà” fins que s’aprovi definitivament. Pels dubtes de la Generalitat amb la mesura, Delgado ha defensat que està “ben fonamentada” perquè disposa de “diferents informes jurídics i econòmics”.