La llista de personalitats d’arreu del món que donen suport a Open Arms no para de créixer. Aquest cap de setmana han estat moltes les persones que han decidit utilitzar els seus altaveus per denunciar la situació que està vivint el vaixell de l’ONG badalonina, que fa deu dies que estan esperant un port segur on desembarcar les 160 persones rescatades en el Mediterrani.

Actors, esportistes i advocats han aixecat la veu per reclamar una solució a Europa. Exigeixen que s’ofereixi un port segur on desembarcar les persones rescatades. El més implicat, fins al moment, ha estat l’actor nord-americà Richard Gere. En un iot i lluint una pancarta en què deia “No esteu sols”, l’actor es va acostar aquest divendres fins al vaixell d’Open Arms per portar-hi aliments de primera necessitat.

Però Richard Gere no ha estat l’únic actor implicat. Aquest diumenge Antonio Banderas ha afirmat que és un “horror” la situació de bloqueig que travessa el vaixell de l’ONG. I assegura que cal que els polítics busquin solucions de llarg recorregut. “Cal posar-se a fer un pla Marshall a l’Àfrica, per exemple” per crear comunicacions i ajudar a aquests països “respectant la seva cultura i tradicions i tot el que té a veure amb ells mateixos però donant-los una fórmula per poder viure”. També han parlat actors com Dani RoviraHugo Silva o Clara Lago. Així com humoristes com Andreu Buenafuente o Jordi Évole. 

“Són herois. Demano si us plau que es posi solució. És qüestió de respectar les persones de les quals només ens diferencia que van néixer a l’altra banda del Mediterrani” amb aquestes paraules el jugador de bàsquet Marc Gasol ha reclamat solucions. Unes respostes que també reclamen la Degana del Col·legi d’Advocacia de Barcelona, Maria Eugènia Gay, o la religiosa Sor Lucia Caram, qui ha afirmat que és l’hora de la insurrecció.

També s’han mullat periodistes com Juan Ramon Lucas o Antón Losado.