Ernest Maragall, el candidat d’ERC a les eleccions municipals 2023, exigeix al govern d’Ada Colau que s’apressi a dedicar un espai de Barcelona al jove valencià Guillem Agulló, que va morir assassinat l’any 1993 en mans d’un grup d’extrema dreta. Maragall ha reivindicat una proposta que ja fa temps, ha recordat, “es va aprovar per unanimitat” al consistori just el dia que fa 30 anys de la mort d’Agulló.

El número 9 de Maragall, Jan Sibina, proposa canviar el nomenclàtor del carrer del Coronel Sanfeliu per el de Guillem Agulló. “És un coronel que va lluitar al costat del dictador Primo de Rivera“, ha recordat Sibina, qui ha afegit: “Entitats veïnals del Clot estan lluitant per canviar-ne el nom”. En representació del Jovent Republicà, Sibina creu que aquest canvi “és el millor pas per treure de Barcelona tot el nomenclàtor militar i feixista”.

Reclamem a un govern que es diu progressista que doni compliment a aquesta urgència democràtica”
Ernest Maragall, candidat d’ERC a l’alcaldia de Barcelona

ERC fa temps que hi va al darrere

Maragall ha recordat que el 2016 es va aprovar una declaració institucional a l’Ajuntament de Barcelona reclamant que es dediqués un espai públic en memòria d’Agulló. No va ser l’única vegada llavors, sinó que el Grup Municipal d’Esquerra Republicana ho va tornar a proposar més tard i, per tercera vegada, també el 2022 ho va tornar a plantejar. “Segueix sent necessari fer memòria d’aquell fet tenint en compte el present polític”, ha recalcat Maragall.