Jaume Collboni PSC

(ACN/Redacció) El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, ha replicat les declaracions de l’alcaldessa, Ada Colau, que aquest dimarts ha acusat el seu antic soci de desmarcar-se de l’acció de govern per ser “el número dos de Xavier Trias”. Des de Brussel·les, Collboni ha recriminat que Colau “doni lliçons de progressisme” i li ha recordat que és alcaldessa “sense haver guanyat les eleccions i gràcies als vots de la centredreta de Manuel Valls”.

Per tot plegat, el líder socialista a Barcelona ha demanat “una mica de contenció” a Colau a l’hora de fer declaracions. Collboni ha afegit que ell està “treballant per la ciutat” i fixant idees i propostes per ser alcalde. Segons el cap de llista del PSC, les enquestes donen als socialistes “opcions reals de guanyar” les eleccions municipals del 2023 i recuperar l’alcaldia després de 12 anys de “parèntesi trist i decebedor”.

“Un paper rellevant a Europa”

Jaume Collboni ha visitat Brussel·les aquest dimarts per reunir-se amb el vicepresident del Parlament Europeu, una delegació d’eurodiputats socialistes i trobar-se amb l’alcalde de la capital belga. El candidat del PSC ha dit que si arriba a l’alcaldia “Barcelona tindrà, de nou, un paper rellevant” a Europa que creu que en els darrers anys ha estat “desdibuixat”. Collboni ha dit que vol “superar la visió conflictiva” entre les relacions de Barcelona i Catalunya amb les institucions europees.