El candidat a l’alcaldia Manuel Valls ha promès que, si és alcalde, construirà 20.000 pisos en vuit anys. En la presentació de les seves propostes sobre habitatge de cara a les eleccions municipals 2019, Valls ha concretat que d’aquest paquet de pisos, 10.000 seran a Barcelona i els 10.000 restants, a l’àrea metropolitana.

De fet, Valls ha dit que vol treballar braç a braç amb l’AMB per poder construir els habitatges, tot i que ha admès que encara no té el finançament per fer-los. Alhora, ha fet una crida al sector privat: “Amb procés independentista i populisme a l’Ajuntament no hi ha inversió privada”, ha dit.

El cap de llista de Valls BCN 2019 també ha proposat augmentar l’alçària dels edificis que es construeixin i ha assegurat que davant de la Torre Glòries es podrien fer edificis alts, així com també als barris de la Marina. Valls també ha reclamat que l’Ajuntament comenci a construir de forma immediata els 82 solars municipals que hi ha buits a la ciutat.

“Jo rebo moltes amenaces”

L’endemà que un conseller de districte de la CUP denunciés haver rebut amenaces de mort, Manuel Valls ha condemnat els fets “amb gran fermesa” perquè, ha dit, “jo en rebo moltes”. En aquest sentit, Valls ha dit que “m’agradaria que es condemnin amb la mateixa força els ‘escraches’ que rebem” la resta de candidats.