El candidat a l’alcaldia de Barcelona Manuel Valls s’ha mostrat partidari de l’escalinata d’accés a la Sagrada Família pel carrer de Mallorca que ha de culminar la façana de la Glòria. Valls ha apostat per trobar “una solució consensuada” amb els veïns dels edificis afectats pel Pla General Metropolità. “Cal parlar clar als veïns i negociar amb la veritat per davant”, ha dit el candidat, que ha reclamat per als afectats unes indemnitzacions “justes i equilibrades”.

Valls ha demanat trobar la manera per “accelerar les obres” del temple perquè puguin culminar el 2026. El candidat de la plataforma Valls BCN 2019, que té el suport de Cs, ha dit que és la Sagrada Família qui hauria d’assumir la despesa de construir l’escalinata, però no ha concretat qui s’hauria de fer càrrec de les indemnitzacions i el reallotjament dels veïns. “S’ha de pactar entre la Junta Constructora, l’Ajuntament i els veïns”, ha valorat.

L’escalinata d’accés a la Sagrada Família pel carrer de Mallorca afecta uns 3.000 veïns. Diverses entitats veïnals van iniciar al febrer una onada de mobilitzacions contra aquesta proposta i per pressionar l’Ajuntament perquè anul·li l’acord que va tancar amb el temple l’octubre passat. L’entesa, però, no va abordar la solució per a la façana de la Glòria, que s’ha de discutir en una comissió amb veïns i experts.

“Els turistes són benvinguts”

Des de la Sagrada Família, Manuel Valls ha carregat contra les declaracions que la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, en una entrevista al diari ‘Ara’, en què va qualificar els creueristes de “plaga de llagostes”. “És una irresponsabilitat”, ha sentenciat Valls, que ha demanat una rectificació a l’alcaldessa. “Els turistes són benvinguts”, ha dit el candidat, que ha qualificat d’absurd el discurs contra el turisme.