Colau tanca web balanç mandat

La Junta Electoral de Barcelona ha obligat el govern municipal a tancar la pàgina web titulada Barcelona en progrés, en què l’executiu feia balanç de les actuacions fetes en el mandat d’Ada Colau (2015-2019). Fonts municipals han explicat a betevé que el requeriment de la Junta Electoral és una resposta a la denúncia que va fer el PP, que també va demanar la retirada del llaç groc de la façana de l’Ajuntament.

Les mateixes fonts asseguren que la pàgina web Barcelona en progrés feia una “explicació d’assoliments realitzats pel govern”, cosa que —al parer de la Junta— “podia contravenir l’article 50 de la LOREG” (la llei de règim electoral). Aquest web es va estrenar el dilluns 4 de març i es va tancar la setmana següent, el dia 14 de març; actualment ja no n’hi ha ni rastre.

Es manté el mapa d’actuacions municipals

El requeriment de la Junta Electoral, en canvi, no diu res d’una altra pàgina web de l’Ajuntament —sobre les actuacions municipals fetes aquest mandat— perquè “inclou indicadors i no en fa cap balanç”. Tots dos webs es van presentar el dia que el govern d’Ada Colau va fer l’últim balanç del mandat, en què va assegurar que s’han complert un 90 % de les actuacions previstes al Pla d’actuació municipal.

mapa web compliment PAM