Meritxell Budó amb Quim Torra

(ACN) Meritxell Budó substituirà Elsa Artadi com a consellera de la Presidència i portaveu del govern de la Generalitat, segons ha confirmat l’ACN. L’alcaldessa de la Garriga (el Vallès Oriental) també és vicepresidenta de la Diputació de Barcelona, membre del Consell Comarcal del Vallès Oriental, així com del Consell per la República.

Amb carnet del PDeCAT -i, abans, de CDC-, la futura consellera és propera a Carles Puigdemont i Jordi Turull. Budó també és presidenta del Fons Català de Cooperació. Llicenciada en farmàcia, va anar a les llistes de JxC del 21-D com a número 32 per Barcelona. Budó suplirà Artadi, que serà la número dos de la llista de JxC a les eleccions municipals de la capital catalana, al darrere de l’exconseller Quim Forn.

Budó ja va explicar a l’ACN que es posava “a disposició” del president del govern, Quim Torra, i del conseller “legítim” Turull, un cop es va fer oficial que Artadi canviava el govern per anar a Barcelona. Tot i que, en un principi, es buscava un perfil diferent per al càrrec de portaveu, Torra mantindrà la mateixa estructura que amb Artadi, de manera que la consellera de Presidència també assumirà aquestes funcions.