L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha estrenat un canal de YouTube de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. Colau ha anomenat el canal 10 setmanes -les que falten per a la jornada electoral- i preveu publicar-hi missatges electorals de manera setmanal, on relatarà la campanya per dins.

El primer vídeo, d’una durada de poc més de quatre minuts, l’alcaldessa assegura que “la campanya electoral és el pitjor de la política”. Colau confessa que la campanya electoral “no ens agrada” i “fa una mica de mandra, sincerament”, i apunta que tindrà lloc en “un context molt difícil” en què “els rancis del món estan sortint de l’armari de cop: masclistes, homòfobs, han perdut els prejudicis i la vergonya i l’extrema dreta avança”.

Per això, assegura, ha sentit “la necessitat d’obrir aquest canal directe” per explicar “com es viu això per dins, més enllà del soroll ambiental i el que s’escolta als mitjans de comunicació”. Assegura que en les següents setmanes explicarà anècdotes, els seus sentiments com a candidata i “una mica de backstage” de la campanya electoral.

L’alcaldessa mira directament a la càmera i fa servir tècniques habituals dels youtubers com talls freqüents, zooms de càmera, música de fons o petites interrupcions. I acaba el seu primer capítol amb la frase “heu de subscriure-us-hi”, utilitzada pels autors de YouTube per atreure seguidors.