Manel Fernández, que milita a l‘agrupació del PSC de l’Eixample, és veí de Sant Martí i ha treballat de metge i tècnic en prevenció de riscos laborals. Fernández afirma que el PSC “necessita afrontar un procés de regeneració interna amb l’objectiu de retrobar-se amb els seus principis i, el més important, amb els ciutadans”. Respecte a la sobirania nacional, considera que la societat catalana pagarà una factura econòmica molt elevada a causa de l’independentisme, que pot provocar que les empreses multinacionals deixin la seu catalana. A més, es mostra un clar defensor de la sanitat pública, la protecció del medi ambient, les energies netes i l’ús de la bicicleta a la ciutat.

Una vegada oficialitzi la candidatura, el punt següent serà veure si Fernández recull els avals necessaris per presentar-se a les primàries. Necessita entre el 10 i el 15% del suport del Consell de Federacions; del 5 a al 10% de la militància, i el suport de més de 1.000 ciutadans que no militin al partit.

Més candidats a les primàries

A més dels regidors Carmen Andrés i Jordi Martí, un dels altres possibles candidats és el portaveu actual dels socialistes catalans, Jaume Collboni. Aquest dilluns ha dit que encara no té una decisió presa però sí que ha confirmat que vol contribuir que hi hagi una alternativa d’esquerres a la ciutat l’any 2015. En tot cas, ha afirmat que si fes el pas, renunciaria al càrrec com a portaveu del partit.