Holon és una ciutat al sud de Tel Aviv que ha usat la cultura com a palanca per transformar-se. Un exemple, el Museu del Disseny, un colós d'impacte que va obrir portes fa tres anys i que s'ha fet un nom a l'escena mundial. En aquest aparador, l'alcalde ha ofert a Israel ser el país convidat a la Barcelona Design Week el juny de l'any que ve. Una oportunitat més per potenciar les relacions entre els dos països. El Museu de Holon organitzarà conferències i exposicions per demostrar el potencial creatiu i innovador d'Israel. Unes activitats que Trias veu com una plataforma per posar en contacte professionals israelians i de la ciutat. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona Nosaltres aprenem d'ells i jo sincerament crec que ells també poden aprendre de nosaltres, que és el més bonic. Fa anys havíem de venir nosaltres a aprendre, ara crec que podem aprendre mútuament els uns dels altres, i això jo crec que dóna més valor a les coses que podem fer junts. Israel prendrà el relleu a Holanda, Suècia i Àustria en un certamen que després de 8 edicions s'ha consolidat amb més de 1.500 empreses i professionals del sector. I de la capital de la cultura a l'econòmica, Tel Aviv. Trias ha signat aquí un conveni amb una incubadora d'empreses vinculada a la universitat per facilitar l'intercanvi de talents entre les dues ciutats i fomentar l'expansió territorial de les empreses.

Amb l’objectiu de mostrar el potencial creatiu i innovador d’Israel, i de facilitar oportunitats de negoci amb professionals i empreses de Barcelona, la BCN Design Week 2014 inclourà un conjunt d’activitats en el marc de la iniciativa País Convidat: Israel.

La BCN Design Week, organitzada anualment per Barcelona Centre de Disseny, se celebrarà del 2 al 14 de juny de 2014. En la cita es trobaran professionals i empreses del coneixement i la creativitat. Amb conferències, tallers i taules rodones, Israel mostrarà el seu potencial innovador.