CARLES MARTÍ, primer secretari del PSC de Barcelona "Hem fixat tres dates possibles, l'abril, el juliol i l'octubre. després d'octubre entenem que ja és massa tard perquè la persona que resulti escollida tingui temps de presentar-se davant del conjunt de la ciutadania, i abans d'abril és impossible per raons del procés."

El primer secretari del PSC, Carles Martí, ha donat alguns detalls sobre el procés obert d’eleccions primàries que faran els socialistes per escollir un candidat a l’alcaldia. De moment ja hi ha dos precandidats: Jordi Martí i Carmen Andrés, que aquest dijous ha explicat la seva proposta.

Les bases del reglament de primàries, que s’aprovarà definitivament abans de Nadal, estableixen el mínim d’avals amb què han de comptar els candidats: entre un 10 i un 15% dels membres del Consell de Federació o bé entre un 5 i un 10% de la militància. A això caldrà sumar-hi, com a mínim, el suport d’un miler de ciutadans no militants del PSC. Per costejar la campanya, cada candidat podrà gastar-se, com a màxim, 50.000 euros, dels quals 10.000 els podrà aportar el mateix aspirant, i la resta hauran de provenir d’aportacions particulars de fins a 1.000 euros. Pel que fa a la data, es decidirà a principis de gener, però serà entre el segon i el tercer trimestre de l’any que ve.

Aquestes seran les primeres primàries obertes que celebra el PSC, després que el darrer congrés establís que en els processos per escollir els candidats socialistes no participarien només els militants i simpatitzants registrats sinó també els votants que manifestin la voluntat de fer-ho.