En la línia d'acabar amb aquesta violència urbana vista a Barcelona el 29 de març, l'alcalde ha buscat la complicitat del ministre de Justícia, que s'ha compromès a impulsar canvis legals abans que acabi l'any per castigar aquest vandalisme. Trias confia a modificar el Codi Penal però sobretot confia en l'actuació dels Mossos, no sempre prou contundent, ha dit en una entrevista a Televisió Espanyola XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "En ocasions jo els demano actuar d'una manera més contundent en la defensa dels ciutadans." Canvis legals, contundència policial i més càmeres de videovigilància. Una idea que rebutja l'oposició municipal. PSC i Iniciativa també creuen que fer públics alguns calendaris no ajuda a evitar els incidents. JORDI MARTÍ, president del Grup Municipal del PSC "Com ara ha passat amb l'assamblea del Banc Central que era un tema que hauria passat desapercebut, sembla que s'incentivi el que hi hagi protestes davant d'aquesta reunió. Per tant a mi em dóna la sensació d'una enorme improvisació." RICARD GOMÀ, president del Grup Municipal d'ICV-EUiA "Crec que aquestes declaracions fetes pel conseller Felip Puig se situen en aquesta dinàmica i no aporten cap element positiu de serenitat i de gestionar el que poden ser i hauran de ser noves mobilitzacions ciutadanes del mes de maig per fer front a les retallades dels drets socials." JORDI PORTABELLA, president del Grup Municipal d'UxB "Davant d'una problema específic, en una plaça específica, en un carrer concret nosaltres podem entendre que hi hagi càmeres de videovigilància, com a ús massiu, no." Només el PP ha avalat l'ús de càmeres.

Els tres grups municipals d’esquerres -PSC, ICV-EUiA i UxB-, han coincidit a criticar la mesura proposada per l’alcalde de Barcelona i el conseller d’Interior consistent a instal·lar càmeres de videovigilància als carrers de la ciutat.

El president del Grup Municipal del PSC, Jordi Martí, ha rebutjat la mesura proposada per Trias i Puig, els quals acusa d’actuar amb precipitació anunciant les mobilitzacions previstes per al mes de maig a Barcelona: “Sembla que s’incentivi que hi hagi protestes”, ha assegurat Martí.

Ricard Gomà (ICV-EUiA) ha qualificat “d’injustificable des del punt de vista de l’estat de dret” que Interior i l’Ajuntament puguin modificar els itineraris de les manifestacions si hi ha perill d’aldarulls. El líder ecosocialista ho qualifica de “nova retallada dels drets civils” i d’enduriment dels instruments “per reprimir la resposta a les retallades”.

Jordi Portabella (UxB) ha explicat que el seu grup s’oposa a l’ús massiu de videocàmeres de seguretat als carrers, ja que no considera coherent que “es redueixin les persones i s’incrementin les videocàmeres”. El republicà diu que s’ha demostrat que resulten cares i perden eficàcia al costat dels efectius policials.