La preinscripció per al curs 2012-2013 a les llars d’infants municipals de Barcelona començarà el 2 de maig sense que l’Ajuntament pugui informar les famílies de la quantitat que hauran de pagar el curs que ve. El regidor d’Educació, Gerard Ardanuy, ho ha explicat avui en la Comissió Municipal de Cultura, en què avui s’ha debatut un paquet d’iniciatives relacionades amb les guarderies municipals i a la qual han assistit, com a públic, representants del col·lectiu d’educadors.

Ardanuy ha explicat que la negociació entre les entitats municipalistes i la conselleria d’Educació no està tancada, per això no es coneix amb certesa quant aportarà la Generalitat per cada alumne. Tot i això, el regidor ha reconegut que preocupa que els ingressos que deixi de transferir la Generalitat posin en risc el model de llars d’infants municipal, en què s’atenen 6.900 nens de zero a tres anys. Els acords entre l’Ajuntament i Ensenyament establien que serien 1.800 euros per alumne, però aquest curs s’ha acceptat que siguin 1.600 i, pel que sembla, el Departament vol que el curs que ve siguin 1.000 euros.

El regidor d’Educació, Gerard Ardanuy, ha mostrat el desacord amb els ingressos de menys que rebrà l’Ajuntament de la Generalitat, i ha promès més recursos per a les llars d’infants. Tot i això, Ardanuy no descarta un augment de preu que podria situar-se per sobre de l’IPC.

En la mateixa comissió també s’han presentat les condicions per al concurs de la gestió indirecta de les llars d’infants Jaén, Caspolino i Patufet, un procés que ICV-EUiA ha demanat que es rebutgi mitjançant una proposició que ha estat tombada per CiU i PP. Els dos partits han defensat que aquest model de gestió permetrà obrir noves places, però el PSC, ICV-EUiA i UxB l’han rebutjat, ja que consideren que suposa l’obertura d’un doble model de xarxa pública de llars d’infants.