Les pancartes que s'han vist aquest migdia a la plaça de Catalunya són clares. Des de la FAVB consideren que les mesures anunciades pel Govern de la Generalitat i pel Central, suposen un atemptat contra els drets i les llibertats civils. La Federació, critica entre altres coses que es pretengui incloure la resistència pacífica com a delicte de desordre públic. JORDI BONET, president de la FAVB "Nosaltres creiem que és més important fer un treball preventiu, pedagògic, que no un treball més repressiu. Una societat més repressiva no és garantía que sigui una societat menys violenta, però si que serà una societat més injusta" Més de 500 persones, entre les quals partits polítics com Iniciativa per Catalunya-Verds Esquerra Unida, Solidaritat Catalana i el PSC s'han sumat a la protesta. Durant la lectura del manifest, s'han criticat durament les mesures judicials que s'han pres en aquest cas i s'ha demanat l'alliberament dels dos joves encara empresonats arran dels incidents del 29 de març. CARLOS JIMÉNEZ VILLAREJO, exfiscal anticorrupció "Expresaban, decía la juez, una alta peligrosidad criminal. Yo me pregunto, quew calificación hará falta para los delincuentes verdaderamente peligrosos que atentan contra valores fundamentales como la vida, la libertad sexual, la libertad individual, etcétera, etcétera?" Durant la concentració, diferents moviments socials, com el del 27M que representa els desallotjats de la Plaça de Catalunya el passat 27 de maig, han recollit diners per poder fer front a les despeses judicials dels diferents processos que s'estan duent a terme.

La concentració, convocada sota el lema “aturem les retallades als drets i les llibertats civils”,  rebutja les represàlies pels aldarulls del 29-M. Les mesures antivandalisme anunciades pel ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, i avalades pel conseller d’Interior, Felip Puig, poden eliminar, segons la FAVB, els drets civils dels ciutadans, ja que, asseguren, atempten contra drets com el de reunió.

A la manifestaicó  s’hi han adherit representants de  formacions polítiques, com el PSC, ICV, EUiA, ERC i CUP i els sindicats CCOO  i UGT de Barcelona.

El president de la FAVB, Jordi Bonet, ha assenyalat que la concentració és una resposta ciutadana per  demostrar que aquestes mesures “no són el camí” i “una societat més repressiva no és necessàriament una societat menys violenta”.