En el torn de preguntes en la Comissió de Presidència d’aquest dimecres, els tres grups de l’oposició han interpel·lat el govern sobre el viatge de l’alcalde a Israel acompanyant el president Artur Mas, una estada de cinc dies en què, entre d’altres, es va anunciar que Israel serà el país convidat a la Barcelona Design Week de 2014, es van mantenir contactes institucionals i es van signar acords amb instituts de recerca.

Des del PSC, Gabriel Colomé ha lamentat que Trias anés a Jerusalem a fer de “palmero” del president Mas per la poca repercussió que, al seu parer, va tenir la presència de l’alcalde en el viatge. La regidora del PP, Àngels Esteller, ha dit que el viatge ha perjudicat Barcelona i ha acusat l’alcalde d’estar “subordinat” a Artur Mas. “Barcelona té força pròpia per fer viatges al marge del president de la Generalitat; això resta i no suma”, ha reblat Esteller. També en la mateixa Comissió de Presidència, Joaquim Mestre (ICV-EUiA) ha criticat que en els contactes institucionals, l’alcalde no parlés de Palestina ni de la situació dels drets humans a Israel.

El tinent d’alcalde de Cultura, Jaume Ciurana, ha assegurat que Trias no va anar a Israel a fer de “palmero” i ha acusat Colomé d’ofendre l’Ajuntament amb aquestes afirmacions. Ciurana també ha qualificat “d’èxit” el viatge a Israel pels acords a què es van arribar. A preguntes de l’oposició, el tinent d’alcalde de Cultura ha xifrat en 28.464,99 euros el cost del viatge per a la delegació municipal, formada per vuit persones. El PP ha dit que és “excessiva”.